<

У Польщі пояснили, чому Сейм прийняв рішення про визнання Волинської трагедії геноцидом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:29 | 15.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Варшава не хотіла нашкодити відносинам між країнами.

Прийнята влітку постанова Сейму Польщі про геноцид поляків на Волині за часів Другої світової війни може дати початок процесу взаєморозуміння з Україною. Про це виданню Rzeczpospolita сказав міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, – пише Корреспондент.

“Я пояснив українському президенту, що для нас прийняття тієї резолюції в Сеймі і назва, врешті-решт, своїм ім’ям того, що сталося кілька десятків років тому, було актом, який може дати початок процесу розуміння, а не нашкодити відносинам”, – сказав польський дипломат.

“Йдеться про те, щоб назвати все своїми іменами, показати один одному докази, перевести це питання в вимір діалогу істориків і зняти його з політичного порядку денного”, – додав Ващиковський.




один коментар
  1. ВР повела себе дуже мудро, не застосуваши слово “геноцид” у своїй заяві. Схоже, поляки починають виправдовуватись. Чує кіт чиє сало з’їв! Ми не бандити і не різуни. Ми на своїй, Богом даній нам землі. Ми не хочемо чужої території, проте, і своєї не віддамо. Іще б нам польського патріотизму…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа