<

У Польщі почався всенародний референдум з питань виборців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:44 | 6.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Польщі в неділю 6-го вересня відбувається загальнонаціональний референдум відповідно до травневого розпорядження екс-президента Броніслава Коморовського.

На нього виносяться три запитання: щодо можливості запровадждення одномандатних округів на виборах до Сейму, щодо скасування фінансування партій з держбюджету, а також щодо вирішення на користь платника податків суперечливих юридичних питань, передає власний кореспондент Укрінформу в РП – повідомляє Укрінформ

Виборчі дільниці у Польщі відкриються о 6-й годині (7-й годині за київським часом) і зачиняться о 22-й. Державна виборча комісія Польщі обіцяє оприлюднити результати референдуму у понеділок після обіду.

Нагадаємо, минулої п’ятниці польський Сенат відкинув ініціативу новообраного президента Анджея Дуди провести ще один референдум 25 жовтня – в один день з парламентськими виборами – з трьох інших питань: щодо зниження пенсійного віку і пов’язування виходу на пенсію зі стажем праці, щодо збереження у нинішньому вигляді функціонування лісового господарства та щодо повернення до попередньої версії закону про обов’язкову шкільну освіту з сімох, а не шести років.

Оточення Дуди, зокрема з партії “Право і Справедливість” (PiS), вважає, що зрив ініціативи президента в Сенаті, де більшість мають представники правлячої “Громадянської платформи” (РО), є політичним замовленням лідера РО, прем’єр-міністра Польщі Еви Копач.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок