<

У Польщі націоналісти зірвали український концерт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:41 | 2.07.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У польському місті Перемишль скасували запланований на 2-ге липня щорічний український мистецький захід під назвою “Ніч на Івана Купала” у зв’язку з погрозами з боку націоналістів.

Про це йдеться в листі голови відділу Об’єднання українців у Польщі Марії Туцької на адресу мера Перемишля Роберта Хоми, передає Укрінформ.

У листі йдеться про те, що причинами скасування заходу є залякування української національної меншини в Перемишлі з боку шовіністичних груп і так званого середовища уболівальників, відсутність належної реакції на це з боку відповідних служб.

Як повідомляється, раніше до мера Перемишля звернулися фанати місцевої футбольної команди “Полонія”, які закликали скасувати концерт у зв’язку з тим, що в ньому братиме участь українська група Ot Vinta. Вони звинуватили цю групу, зокрема її соліста Юрія Журавля, у пропагуванні культу Степана Бандери і ОУН-УПА. Про це нібито повинні були свідчити фотографії групи під пам’ятником Бандері.

Реагуючи на це, мер Перемишля Хома звернувся до відділу ОУП у Перемишлі з проханням скасувати концерт Ot Vinta. Він висловив побоювання, що навіть значна кількість правоохоронців “не зможе вгамувати емоції”. Згодом в ще одному листі він написав, що організатори самі нестимуть відповідальність за можливі проблеми з безпекою, які можуть виникнути під час цього концерту.

Зазначимо, що в Перемишлі минулої неділі агресивно налаштовані націоналісти, футбольні хулігани, а також представники організації “Загальнопольська молодь” напали на традиційну щорічну українську ходу православних і греко-католиків до військового цвинтаря в Пикуличах поблизу Перемишля, де поховані воїни українських визвольних змагань.

Зокрема, нападники роздерли вишиванку 60-річного чоловіка, кинули на землю одну з церковних хоругв. Голова ОУП Петро Тима поклав відповідальність за цей інцидент на поліцію, чиї непрофесійні дії призвели до побиття учасників процесії.

У Польщі негативно ставляться до ОУН і УПА, підкреслюючи, що ці організації безпосередньо відповідають за трагічні події на Волині 1943-1945 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця