<

У Польщі на виборах перемогла партія критиків ЄС і Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 26.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Партія Ярослава Качинського негативно ставиться до проведеної Росією політики і до ідеї входження Польщі до єврозони.

Партія критиків Євросоюзу і Росії “Закон і справедливість”, очолювана братом загиблого польського президента Ярославом Качинським, здобула перемогу на парламентських виборах у Польщі в неділю, що загрожує розладом між колишньою країною соціалістичного табору з основними європейськими партнерами, повідомляє Корреспондент з посиланням на  Reuters.

Партія Качинського отримала 38% голосів виборців, яких буде достатньо для формування власного уряду.

“Закон і справедливість” виступає за посилення політики Заходу щодо Росії, особливо, після анексії Москвою Криму.

Також партія негативно ставиться до ідеї приєднання Польщі до зони євро в осяжній перспективі, обіцяючи збільшити дотації малозабезпеченим громадянам.

Партія Качиньського значно відірвалася від свого найближчого конкурента – проєвропейської “Громадянської платформи”, яка, згідно з даними IPSOS, набрала 23,4% голосів виборців.

Качинський, чия партія негайно оголосила про намір виручити додаткові кошти шляхом введення податку на банківські активи в наступному році, урочисто оголосив про перемогу партії.

У свою чергу, глава “Громадянської платформи” Єва Копач, прем’єр-міністр Польщі, визнала поразку своєї партії на виборах.

Качинський, який довгий час був прихильником прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з правими поглядами, заявив, що мігранти-мусульмани загрожують католицькому способу життя в Польщі. У цьому місяці деякі польські ЗМІ звинуватили його в розпалюванні расизму, коли він сказав, що мігранти є джерелом нових хвороб і паразитів у Польщі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа