<

У Польщі хочуть платити за відмову від аборту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 5.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Польський парламент ухвалив в першому читанні законопроект про матеріальне заохочення матерів, які вирішили зберегти вагітність.

Польський парламент ухвалив в першому читанні законопроект про матеріальне заохочення матерів, які вирішили зберегти вагітність навіть в тому випадку, коли плід має вроджену патологію, повідомляє російська служба ВВС.

Згідно із запропонованою держпрограмою “За життя”, батьки дітей з вродженою інвалідністю або хворобою, що загрожує життю, отримають одноразову виплату в розмірі близько тисячі доларів.

Правляча в Польщі консервативна партія “Право і справедливість” виступає за скорочення кількості абортів, які в країні і так заборонені, крім виняткових випадків.

Багато опозиційних депутатів розкритикували законопроект – вони називають його ідеологічно мотивованим, а пропоновану виплату дуже маленькою.

За офіційними даними, щорічно в Польщі трохи більше тисячі жінок вдаються до процедури переривання вагітності, але експерти кажуть, що за той же період приблизно 150 тисяч абортів робиться нелегально.

Закон, прийнятий в Польщі ще в 1993 році, дозволяє проведення абортів тільки у випадках зґвалтування, інцесту, а також аборту за медичними показаннями, наприклад, в разі загрози для життя жінки і деформацій плоду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер