<

У Польщі хочуть дати українцям право на постійне проживання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:58 | 29.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Асоціація підприємців і роботодавців Польщі пропонує надати право на постійне проживання в країні одному мільйону іммігрантів, у тому числі українцям.

Про це пише “Польське радіо”.

Щоб зберегти колишні темпи економічного зростання, Польща повинна до 2050 року прийняти 5 млн іммігрантів. Маються на увазі, перш за все, українці, але також білоруси та в’єтнамці.

За даними Асоціації підприємців і роботодавців, майже мільйон іммігрантів з України принесе державному бюджету Польщі в масштабі року прибутку в розмірі від 7 до 9 млрд злотих.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Польщі Беата Шидлова заявила, що країна прийняла “близько мільйона трудових мігрантів з України”.

Крім того, Шидлов заявила, що не має наміру відмовлятися від передвиборчих обіцянок утриматися від прийому сирійських мігрантів.

Варто відзначити, що в попередні роки кількість віз всіх типів, поданих українцями в польські консульства, не перевищувало 600 тис на рік. Це змушує засумніватися в реалістичності кількості українських трудових мігрантів у Польщі, озвучених Беатою Шидло




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця