<

У Польщі знайшли тунель, який ймовірно веде до бурштинової кімнати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:38 | 12.06.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Польські дослідники виявили в місці розташування колишнього штабу сухопутних військ Вермахту замаскований вхід у тунель, який може вести до легендарної Бурштинової кімнати.

Про це повідомив Бартломей Плебаньчик – працівник музею Другої світової війни у населеному пункті Мамерки (північний захід Польщі), – передає Укрінформ.

“Ми сміливо можемо говорити про прорив у пошуках. Завдяки застосуванню професійного георадара нам вдалося встановити місце підземного тунелю. Після розкопувань у місці, визначеному георадаром, ми і справді знайшли вхід у тунель, який майже однозначно не відкривався з часів війни”, – заявив Плебаньчик.

Як зазначається, поки що не вдається встановити глибину тунелю, але усе вказує на те, що вхід до нього був спеціально замаскований грубою товщиною землі. За словами Плебаньчика, аби потрапити в тунель, потрібно спиляти велике дерево, яке виросло на місці бетонної плити розмірами 1,5 на 1,5 метри і вагою 100 кг, яка закриває вхід в тунель. Відтак, спочатку треба буде зрізати дерево, а потім підняти 100-кілограмову плиту.

Цей замаскований вхід в тунель розташований неподалік місця, де в 2016-2017 році вже велися активні пошуки Бурштинової кімнати. Однак тоді нічого не було знайдено.

Підкреслюється, що навіть якщо на місці не буде знайдено Бурштинову кімнату, то усе ж під землею буде знайдено цінні історичні документи та експонати, можливо, предмети побуту, які належали генералам та офіцерам Вермахту.

Представник музею у Мамерках висловив припущення, що після узгодження усіх юридичних процедур вхід у тунель буде відкрито наприкінці червня.

Спеціально з метою зйомок моменту відкриття тунелю до Польщі вирушає знімальна група американського телеканалу History Channel, а також численні польські ЗМІ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок