<

У Польщі знайшли стародавні гробниці зі слідами канібалізму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:52 | 11.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Археологи виявили в Польщі стародавні гробниці, в яких знайшлися артефакти зі слідами канібалізму в кам’яному столітті. Подробиці про знахідки, які випереджають за віком піраміди Стародавнього Єгипту.

Пірамідні структури вразили експертів доказами неолітичних ритуалів. За оцінками, польські гробниці за віком були старші Великих пірамід Гізи на тисячі років, – пише Навколо нас.

Незвичайні кам’яниці дуже схожі на єгипетські, так як складені з величезних кам’яних плит. Вони мають трикутну форму і простягаються в одному напрямку на досить велику відстань. Структури трохи підняті над землею. Фахівці, які досліджували входи, виявили сліди канібалізму. Кілька підказок показали, що нещасні жителі, ймовірно, були з’їдені тим, хто їх убив. Точна кількість похованих тут людей не визначено. Виявлені кістки можуть належати людям зі світлим волоссям.

«Що дивно, одна частина кісток, ймовірно, була спалена і навмисно зламана, можливо, щоб отримати доступ до кісткового мозку. Ознаки, що вказують на укуси або відривання м’язів, спостерігалися і на двох стегнових кістках. Все це може бути витлумачено як свідчення людожерського бенкету або як масове підношення померлому », – відзначили археологи.

Деякі з польських пірамід мають довжину до 150 метрів, а камені, використовувані в їх будівництві, важать від 7 до 10 тонн. Археологічні свідчення показують, що тільки чоловіки були поховані в кам’яних монолітних гробницях. Гробниці, швидше за все, належали важливим воєначальникам, вождям, священикам та іншим важливим фігурам. В одній з будівель знайдені останки людини, який піддався трепанації, тобто прижиттєвому розтину черепної коробки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок