<

У Польщі вилучено 110 творів мистецтва з України, Росії і Білорусії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:36 | 19.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Співробітники поліції та функціонери Мазовєцького митно-податкового управління вилучили 110 творів мистецтва, що походять з України, Росії та Білорусії.

Про це інформує PolskieRadio.

Поліція перевіряє, як вони потрапили до Польщі. Серед затриманих предметів є ікони, картини та орнаменти. Усе вказує, що вони представляють мистецтво східного християнства і привезено їх, зокрема, з Росії, України та Білорусі.

“Серед цих творів є також польські друковані книги та ремісничі вироби. Уже проведено попередню експертизу фахівця в сфері церковного мистецтва та іконопису. Висновок такий, що приблизно 30 предметів – це пам’ятки, які мають особливе значення для культури, вони походять з 18-19 століть, передусім з Росії та Балкан. Ці твори мають значну історичну та музейну цінність”, – повідомила молодша інспекторка Маґдалєна Бєняк зі Столичної комендатури поліції у Варшаві.

Інші предмети, ймовірно, є сучасними, але містять елементи історичного походження. Вилучені твори знайдено в трьох квартирах на території Варшави та в двох будинках у Жирардовському повіті (на захід від польської столиці).

Поліція встановила, що власник купував їх переважно на базарах, в антикварних крамницях та аукціонних будинках у Польщі. Поліція відкрила провадження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця