<

У Польщі виявили нелегальну фабрику сигарет: арештували 12 українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:55 | 18.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ 1 коментар

У Великопольському воєводстві Польщі (захід країни) правоохоронці виявили нелегальну фабрику з виробництва сигарет. До цього причетні 16 людей, серед яких — 12 громадян України.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Центральне слідче бюро поліції Польщі (CBSP).

Районний суд у Познані обрав для причетних до оборудки запобіжний захід у вигляді тимчасового тримання під вартою на три місяці.

Загалом на нелегальній фабриці виявили 5,8 млн штук сигарет, приблизно 1,7 млн тонн тютюнової суміші й кількадесят піддонів з напівпродуктами. Збитки Держказначейства Польщі становлять 6,5 млн злотих (4,4 млн грн).

Правоохоронці також вилучили мільйон злотих (7,4 млн грн) у готівці та три автомобілі, включно з вантажівкою для доставлення сигарет за межі Польщі.

Як вони працювали?

Завод облаштували прямо в приватному будинку в підсобному приміщенні. Паралельно в ньому проживали 13 службовців, переважно іноземці. За даними правоохоронців, сигаретами незаконно виробляли та торгували з листопада 2019 року.

Слідчі наголошують, що сигарети, ймовірно, вивозили за межі Польщі та продавали там. У такому випадку втрати Державного казначейства в частині акцизного збору, ПДВ та митних зборів можуть скласти майже 40 мільйонів злотих (298 млн грн).




один коментар
  1. Курс злотих обновіть!!!
    6,5 млн.злотих ніяк не можуть бути 4,4 млн.гривень!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер