<

У Польщі проходять президентські вибори: проголосувати можна поштою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 28.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

28-го червня Польщі проходять президентські вибори. Їх перенесли з травня на червень через пандемію коронавірусу COVID-19 і вперше вони проходять в гібридній формі. У голосуванні на президента Польщі зареєструвалося 248 осіб, котрі проживають у Західній Україні,

Вперше в історії проводиться змішане голосування. Це означає, що виборці, які раніше виявили таке бажання, можуть віддати свій голос кореспонденційно (тобто поштою), – повідомляє Польське радіо.

Виборчі дільниці почали роботу о 7:00 ранку і будуть відкритими до 21:00 години.

Працівники Польської Пошти розвозять виборчі пакети до осіб, котрі вибрали кореспонденційне голосування.

Виборці, котрі голосуватимуть у виборчих дільницях, зобов’язані дотримуватися усіх норм санітарної безпеки, введених міністром здоров’я у зв’язку із епідемією коронавірусу. У дільницях виборці повинні дотримуватися безпечної відстані, а також прикривати нижню частину обличчя (ніс і рот) маскою або шаликом.

Щоби віддати дійсний голос, на виборчому бюлетені слід зазначити “x” біля прізвища вибраного кандидата. Цього року на посаду президента Польщі висувається одинадцять кандидатів: Роберт Бєдронь, Кшиштоф Босак, Анджей Дуда, Шимон Головня, Марек Якубяк, Влодзімєж Косіняк-Камиш, Мірослав Пйотровський, Павел Танайо, Рафал Тшасковський, Вальдемар Вітковський, Станіслав Жултек.

Якщо жоден із кандидатів не набере у першому турі виборів понад 50 відсотків голосів, то 12 липня відбудеться другий тур президентських виборів. Президентом Польської Республіки стане кандидат, котрий набере найбільшу кількість голосів у другому турі.

Відповідно до Конституції, президент Польської Республіки обирається на основі загального, рівного і прямого виборчого права, шляхом таємного голосування на термін п’яти років, і може повторно переобиратися тільки один раз.

Громадяни Польщі, котрі мешкають в Україні, можуть взяти участь у президентських виборах у шести виборчих округах: Київському, Львівському, Луцькому, Одеському, Харківському і Вінницькому.  Виборчі дільниці відкрито у приміщеннях дипломатичних представництв і консульських установ. 

Як подомляє кореспондент Польського радіо Євген Сало, у голосуванні на президента Польщі зареєструвалося 248 осіб, котрі проживають у Західній Україні, з них 27 осіб висловили бажання голосувати кореспонденційно. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа