<

У Підгайцівській громаді керівник тероборони продав у сільраду благодійні плитоноски

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 20.07.2022 / Новини / , , /
Перегляди
450
/ коментарі 2

Працівника сільради у Підгайцівській громаді Луцького району підозрюють у шахрайстві із придбанням жилетів-плитоносок.

Посадовець, який також є командиром одного із добровольчих формувань цієї громади, ініціював незаконну оборудку: подаровані благодійниками плитоноски продав сільраді за бюджетні кошти, пише ВСН.

Як зазаначають, мова йде про Андрія Бондарука, який є командиром батальйону територіальної оборони «Підгайці». Також він працює інспектором із благоустрою Підгайцівської сільської ради. Раніше він обіймав посаду начальника управління ДАІ УМВС України у Волинській області.

Наразі йому повідомили про підозру у шахрайстві, а також у підробленні офіційних документів. Слідство вважає, що зловмисник, домовившись із благодійником про передачу тероборонівцям безоплатно 150 жилетів-плитоносок, вирішив провернути оборудку з їхньою «закупівлею» за бюджетні кошти.

Також він переконав підприємця укласти фіктивний договір їхньої купівлі-продажу, підробив усі необхідні документи – і в результаті цих махінацій сільрада заплатила за надані безоплатно плитоноски, а інспектор присвоїв 274 тис грн.

Зауважимо, що згідно із офіційними даними, наприкінці березня 2022 року Підгайцівська сільська рада перерахувала 274,5 тис грн підприємцю Ляшуку Миколі Миколайовичу (призначення у рахунку – за плитоноски).

Цей підприємець із 2020 року регулярно постачав Підгайцям різноманітні господарчі товари та інструменти.

У коментарі виданню ВСН він підтвердив свою ненавмисну участь у фіктивній оборудці.

«До мене звернувся працівник сільради Андрій Бондарук, з яким ми раніше співпрацювали по інших закупівлях для сільради. Попросив допомогти «обналічити» кошти для покупки плитоносок. Мова йшла про те, що терміново хочуть купити закордоном ці плитоноски і не можуть напряму заплатити з сільської ради.

Казав, що треба зробити все швидко. Звичайно, я розумів, що це не зовсім правильно, але чим міг хотів допомогти країні. Про те, що плитоноски надані безкоштовно, я поняття не мав», – розповів Микола Ляшук.




коментарів: 2
  1. А скільки ше таких зрадників-мотлохів по всій області!
    Про країну мовчу..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця