<

У Pfizer заявили, що третя доза їхньої вакцини проти COVID може збільшити кількість антитіл в 11 разів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:13 | 29.07.2021 / Новини / /
Перегляди
158
/ коментарі 2

Американська фармкомпанія Pfizer представила звіт, де зазначила, що третя бустерна доза її вакцини проти коронавірусу у рази збільшує кількість антитіл в організмі людини. Компанія планує подати заяву на екстрене застосування третьої дози свого препарату вже у серпні.

У Pfizer заявляють, що введення третьої дози вакцини за 6 місяців після другої, допомагає сформувати у 5 разів більше антитіл серед людей 18-55 років, та в 11 разів більше серед людей 65-85 років, про це йдеться у презентації Pfizer від 28-го липня, пише Громадське.

Окрім того, там заявляють, що після третьої дози вакцини ймовірність нейтралізації штаму «Дельта» може зрости аж до 100 разів, якщо порівняти дані до її введення.

Однак ці дані ще не пройшли рецензування та не опубліковані у наукових виданнях, тож поки це лише заява самих виробників.

Компанія також заявила, що може подати заяву про надання дозволу на екстрене використання потенційної бустерної дози вже у серпні. На тлі цього Pfizer Inc. також підвищила прогноз продажів своєї вакцини COVID-19 на 29% ㅡ до 33,5 млрд доларів, зазначає Reuters.

Чи потрібна третя доза вакцини?

Раніше фармкомпанії Pfizer та BioNTech заявили, що отримали «обнадійливі дані» щодо випробування третьої, бустерної дози вакцини проти коронавірусу після повного щеплення людини (тобто після двох доз) та обіцяли опублікувати їх у наукових виданнях та надати регуляторним органам.

Про те, що після двох доз вакцини, ймовірно, знадобиться ще одна, генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявляв ще у квітні. Окрім того, він зазначив, що цілком ймовірно, що людям потрібно буде ревакцинуватися проти COVID-19 щорічно. А втім, це ще потребує підтвердження.

«Є вакцини, наприклад, проти поліомієліту, яких дорослій людині вистачає в одній дозі. Є вакцини як, наприклад, проти грипу, які потрібно вводити щороку. Так от, коронавірус більше схожий на грип, ніж на поліомієліт», ㅡ казав Бурла.

Фармкомпанії Pfizer та BioNTech почали досліджувати можливість введення третьої дози вакцини ще в лютому, щоби краще зрозуміти імунну відповідь проти нових варіантів вірусу.

Та попри готовність компаній продавати треті дози вакцини, регуляторні органи поки не поспішають їх схвалювати. Наприклад, регуляторні органи США, FDA та CDC, вже заявили що повністю вакцинованим американцям зараз не потрібна бустерна доза щеплення. Там зазначили, що будуть готові до бустерних доз «якщо і коли наука продемонструє, що вони потрібні».

А у Всесвітній організації охорони здоров’я закликали заможні країни не починати вакцинацію третіми дозами препаратів проти коронавірусу, поки бідніші країни не мають доступу до них. Гендиректор ВООЗ зазначав, що «прірва в постачанні вакцин між бідними та багатими країнами є несправедливою».




коментарів: 2
  1. А благосостояние ненасытных акционеров ещё в несколько раз больше. Это напрямую.
    А косвенно, так ещё и дома подопытных кроликов по дешёвке позакупают и дороже продадут.
    Это бизнес, детка!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер