<

У передмістя Пекіна, де мешкає пів мільйона людей, повернувся суворий карантин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:31 | 29.06.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Влада Китаю відновила суворі обмежувальні заходи в передмісті столиці Пекіна, де мешкає майже 500 тисяч людей. Таке рішення ухвалили через виявлений там новий спалах коронавірусної хвороби.

Про це повідомляє AFP, пише Громадське.

Йдеться про повіт Аньсинь, розташований за 150 кілометрів від Пекіна. Там коронавірусну хворобу виявили у 12 людей. Крім того, саме з Аньсиня постачали воду до пекінського ринку «Сіньфаді», звідки коронавірус поширився в китайській столиці.

Обмежувальні заходи передбачають, серед іншого, заборону виходу з дому — за винятком необхідності придбати ліки, продукти чи інші товари першої необхідності. Крім того, виходити може буде один представник кожної сім’ї.

Раніше в Аньсині вже частково обмежили виїзд, тепер же єдиною підставою для полишення території повіту є необхідність лікування.

У самому Пекіні за останні 24 години виявили 14 випадків COVID-19. Загалом же із середини червня, коли там почався спалах, коронавірусною хворобою захворіли 311 людей.

Нагадаємо, 13 червня в районі Фентай у Пекіні ввели режим воєнного часу після того, як на ринку «Сіньфаді» виявили спалах коронавірусу. Там COVID-19 підтвердили у двох чоловіків, які працювали у м’ясному відділі. Як вони інфікувалися — невідомо.

Після цього влада Пекіна вирішила протестувати всіх працівників «Сіньфаді» — це 10 тисяч людей — і призупинила роботу ще восьми гуртових ринків.

16 червня через спалах коронавірусу міська влада Пекіна заборонила виїзд із нього людям, які перебувають у групі найвищого ризику, а також частково призупинила роботу громадського транспорту.

Станом на 28 червня з початку епідемії коронавірусне захворювання підтвердили вже в понад 10 мільйонів людей зі всього світу, понад половина з них вилікувалася.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер