<

У Пентагоні не бачать доказів наміру росії застосувати ядерну зброю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:36 | 8.10.2022 / Новини / /
Перегляди
56
/ 1 коментар

У міністерстві оборони США наразі не бачать доказів того, що президент росії владімір путін готується до застосування ядерної зброї.

Про це в коментарі Politico сказав представник Пентагону Тодд Брессіль, пише Європейська правда.

Коментуючи заяви президента США Джо Байдена про ризик “Армагеддону” й найгіршу з часів Карибської кризи 1962 року ситуацію у світі, Брессіль зазначив, що ці слова відображають серйозність, із якою США сприймають путінські погрози.

“Але хочу чітко заявити: поки ми не побачили жодної підстави для зміни розгортання наших стратегічних ядерних сил і не маємо свідчень того, що росія готується до застосування ядерної зброї найближчим часом”, – підкреслив представник Пентагону.

Інші співрозмовники Politico підтвердили, що за останній день ситуація в контексті можливого застосування росією ядерної зброї не змінилася.

Напередодні, нагадаємо, президент США Джо Байден порівняв нинішні ядерні погрози кремля з Карибською кризою 1960-их років, попередивши про ризик зіткнення з “Армагеддоном”. 

“У нас є загроза застосування ядерної зброї, якщо все триватиме так само”, – вважає президент США.

Заява Байдена викликала резонанс у США і за кордоном, оскільки таких слів для характеристики ядерного шантажу рф у Вашингтоні досі не вживали.




один коментар
  1. У пентагоні дійсно важко розгледіти вавку у голові путіна, трохи далекувато що не кажіть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця