<

У Павлівській ОТГ вантажівки возять ліс, руйнуючи дороги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:19 | 20.04.2018 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У селі Завидів Павлівської ОТГ дорога вщент розбита через постійне курсування вантажівок з деревиною.

До інтернет-видання “БУГ” звернулися мешканці Завидова, які скаржаться на те, що вантажні автомобілі руйнують дорогу в село. Люди вважають, що слід припинити впускати фури, які перевозять ліс, щоб хоч якось врятувати дорожнє покриття від повного знищення.

“БУГ” раніше повідомляв про жахливий стан дороги в село Завидів, якій стати такою “допомогли” вантажівки, що возять спиляну деревину з лісництва.

Вони хочуть, щоб влада врегулювала цю ситуацію, адже основною причиною руйнування доріг є перевищення експлуатаційного навантаження, а саме 24 тонни для доріг регіонального та державного значення.

Крім того, розбиті шляхи можуть викликати ріст цін на пасажирські перевезення, оскільки через стан дорожнього покриття маршрутці доводиться їхати довше і повільніше, а це тягне за собою більшу витрату палива.

Нагадаємо, що раніше жителі села Самоволя Іваничівського району не дозволили вивозити деревину великоваговим автомобілям дорогою, яка іде через село.

Голова Павлівської ОТГ Андрій Сапожник повідомив, що ця дорога – обласного значення, а вантажівки належать державному підприємству “Володимир-Волинське лісомисливське господарство”. Обмежити їхній рух практично неможливо, адже це єдиний шлях, яким транспортні одиниці можуть дістатися до Павлівського лісництва.

Він додає, що перед Великодніми святами своїми силами та коштами підсипали дорогу білим щебенем, але цього вистачить ненадовго, оскільки ті ж вантажні автомобілі почали курсувати нею знову.

Голова ОТГ зазначив, що місцева громада не отримує від підприємства компенсації, а його діяльність для жителів асоціюється лише з розбитими дорогами та вирубаним лісом. Водночас ні він, ні депутати не мають повноважень, які б дозволяли спиняти транспорт, тому це питання залишається відкритим.

За словами Андрія Сапожника, на дороги обласного підпорядкування в межах громади із бюджету Павлівської ОТГ було виділено близько 400 тисяч гривень, втім депутати поки не дочекалися коштів з області на співфінансування ремонтних робіт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа