<

У Павлівській громаді трапився повторний випадок сказу: громадян закликають вакцинувати домашніх тварин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 28.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
506
/ Коментарі відсутні

У селі Луковичі Павлівської громади виявили захворювання на сказ у домашнього кота.

Слід зазначити, що це вже другий випадок за останні кілька тижнів у Павлівській територіальній громаді, – повідомляють на фейсбук-сторінці Володимирської райдержадміністрації.

Як стало відомо зі звіту працівників ветеринарної служби, домашній кіт повернувся додому із ранами на голові, нанесеними невідомою твариною. Кіт поводився агресивно, кігтями травмувавши господаря, який намагався обробити йому рани, а згодом вкусив господиню та ще двох осіб.

На виклик прибули спеціалісти ветслужби, які зачинили кота у клітці та розпочали за ним спостережання. Невдовзі тварина померла, а лабораторні аналізи виявили у неї сказ. Окрім лікування контактних осіб, довелось негайно впровадити і карантинні заходи на території цього населеного пункту, а також наближених до нього сіл Орищі та Замличі.

Ветпрацівники розпочали вереринарно-освітню роботу з населенням шляхом подвірних обходів та роз’яснень щодо необхідності вакцинації домашніх тварин, до цього процесу були залучені також старости сіл.

Спеціалісти радять мешканцям будь-яких населених пунктів, а особливо тих, що розташовані поруч з лісами, варто наперед подбати про здоров’я своїх домашніх улюбленців та інших свійських тварин, що піддаються зараженню сказом. Єдине правильне рішення – це профілактична вакцинація, яка допоможе запобігти багатьом проблемам у господарстві.

Нагадаємо, у Павлівській громаді в домашнього собаки виявили сказ.

У Зимнівській громаді хворий на сказ домашній кіт вкусив господаря та згодом помер: розповіли деталі




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок