<

У Парижі демонстранти закидали спецназ фаєрами, трощили вітрини та авто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:23 | 6.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

На вулицях столиці Франції Парижа, де вчора вибухнули акції протесту проти нового закону про повноваження поліції, знову розпочалися жорстокі сутички між демонстрантами та силовиками. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зазначається, що демонстранти закидали загони спецназу фаєрами, пошкодили фасади магазинів, спалили кілька машин та підпалили барикади у центрі Парижа.

Окрім того, група анархістів увірвалася в будівлю одного з банків та спалила папери, які там були.

У відповідь на це правоохоронці застосували сльозогінний газ та висунули повторну вимогу зупинити насильство на вулицях міста.

Згодом почалися арешти. Відомо про понад три десятки заарештованих.

Як повідомлялося, цієї суботи, 5 грудня, в Парижі розпочалися масові протести проти нового закону про безпеку. В акціях протесту беруть участь понад 52 тисячі осіб. За даними МВС, на вулицях Парижа знаходяться 5 тис. протестувальників. Протести 5 грудня відзначилися зіткненнями між поліцією і протестувальниками.

Спірний законопроєкт передбачає, зокрема, офіційний дозвіл поліції використовувати інформацію з безпілотників або застосовувати під час розслідувань відео, зняте самими поліцейськими. Правозахисники розцінюють це як вторгнення в приватне життя громадян.

Крім того, документ забороняє публікацію зображень облич співробітників поліції або будь-яких інших даних, що викривають особу вартових правопорядку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок