<

У низці міст відмовилися вводити карантин на вихідні. Прем’єр наголосив, що рішення уряду потрібно виконувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:11 | 13.11.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Мери низки українських міст, зокрема Тернополя, Львова та Черкас, заявили, що у цих містах не будуть вводити якісь додаткові обмеження, попри рішення уряду про «карантин вихідного дня».

Про це інформує Громадське.

До прикладу, міський голова Тернополя Сергій Надал на брифінгу 13 листопада заявив, що обмеження не будуть вводитися, бо, на думку медиків, це «не вплине суттєво на зменшення хворих». Також він каже, що «карантин вихідного дня» знищить економіку міста.

Також про відмову від нового карантину сьогодні повідомив хворий на COVID-19 мер Черкас Анатолій Бондаренко, пояснивши це тим, що під час першої хвилі карантину Черкаси недоотримали 170 млн грн до бюджету.

«При цьому ми виділили 104 млн грн лікарням на боротьбу з коронавірусом. Натомість від уряду ми не отримали ніякої підтримки. Із запровадженням чергових обмежень місто може просто зупинитися», — вважає він.

Окрім них, з подібними заявами виступили мери Львова, Тернополя, Одеси, Рівного, Миколаєва, Луцька, Краматорська, Слов’янська та Мукачева.

Відповідь уряду на бунт мерів

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради наголосив, що міські голови не мають повноважень не вводити карантин.

«У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Рішення уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України», — наголосив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок