<

У Нововолинську вшанували ліквідаторів – чорнобильців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:56 | 15.12.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

14 грудня в Україні традиційно вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції: людей, які ціною власного життя здолали страшну трагедію, що сталася 26 квітня 1986 року. 

14 грудня цього ж року було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

З нагоди цієї дати сьогодні у приміщенні  міської ради відбулося засідання круглого столу за участю представників міської  добровільної організації  «Спілка  Чорнобиль». На заході були присутні  фахівці управління Пенсійного фонду у м.Нововолинську, управління праці та соціального захисту населення, центральної міської лікарні.

Заступник міського голови Олександр Громик висловив присутнім вдячність за мужність та відвагу  і запевнив, що у серцях людей залишиться  невмируща пам’ять про героїзм бійців атомного фронту, які зробили все можливе, аби захистити Україну і світ від радіаційної біди.

За  мужність, високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активну громадську діяльність Олександр Громик вручив подяки міського голови окремим представникам організації.

У ході засідання  було чимало запитань від чорнобильців стосовно нарахування пенсій, обслуговування у транспортних засобах, з  інших  соціальних проблем.

Учасники круглого столу хвилиною мовчання вшанували своїх  товаришів, які відійшли у вічність, а також тих бійців, котрі полягли у ході антитерористичної операції.

Нині у  Нововолинську проживає 134 ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. 70 осіб уже немає серед нас.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа