<

У Нововолинську відзначили День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 22.06.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську біля пам’ятного знака “Воїну-захиснику слава!” вшанували пам’ять жертв війни. У День скорботи 22-го червня відбулася панахида  та  покладання квітів за участю представника міської влади, представників підприємств, установ, ветеранських організацій міста.

«Шана і низький уклін ветеранам Другої світової війни! Ви врятували Україну, врятували світ, Європу, захищали рідну землю”, – висловила слова вдячності за мирне небо  начальник відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю Світлана Груй, яка була єдиним представником Нововолинської міської ради на панахиді.

Пані Світлана також згадала і про сучасних героїв-солдат, які “захищають східні кордони нашої Вітчизни. Сьогодні також ми схиляємо голови і перед нинішніми героями «Небесної Сотні», перед усіма тими, хто поліг на Сході України, захищаючи її цілісність та незалежність.” Вона вірить, що “ми докладемо зусиль, щоб на нашій українській землі панував мир. Україна – сильна держава, і, тому, перемога буде за нами”.

Виступили із словами вдячності також учасник бойових дій Другої світової війни Микола Сватко та голова міської організації ветеранів війни та праці Леонід Дудар.

Наприкінці урочистостей відбулась панахида за померлими, яку відслужив настоятель Свято – Духівського храму, митрофорний протоієрей Стефан Фульмес.

Завершився урочистий захід Державним гімном та хвилиною мовчання.

_DSC0277
_DSC0316
_DSC0314
_DSC0311
_DSC0307
_DSC0297
_DSC0295
_DSC0286
_DSC0280




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок