<

У Нововолинську обиратимуть директорів двох місцевих шкіл

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:02 | 20.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Нововолинську оголосили конкурс на посаду директорів ЗОШ №4 та ЗОШ №5. Відповідно до Закону України “Про освіту” директори, у яких закінчується дія контрату, приймаються на роботу по конкурсній основі.

З цього приводу усі тонкощі законодавства, порядок проведення таких конкурсів у місті шахтарів та основні вимоги до кандидатів пояснила заступник начальника Управління освіти Ольга Лакиш, – пише Нововолинськ.com.ua

За її словами, відповідно до розпорядження міського голови від 18 червня, у Нововолинську оголошений конкурс, який буде тривати протягом місяця. Згідно із законодавством, усі учасники, зокрема, і особи, які раніше вже займали ці посади, мають право, подавати свою кандидатуру на цей конкурс.

Документи приймаються до 18 липня. З цього ж дня буде проводитися конкурс, який буде оцінюватися за бальною шкалою. Все це діє в рамках ЗУ “Про освіту”.

Також освітянка зазначила, що конкурсний відбір переможця здійснюється за результатами перевірки знання законодавства та професійної компетентності. Також кандитат на посаду повинен надати відповідний пакет документів, свій перспективний план розвитку навчального закладу та мати педагогічний стаж не менше трьох років.

Щодо кількості кандидатів, то за словами Ольги Лакиш розглядатимуться заяви від усіх бажаючих претендентів, за умови якщо вони відповідатимуть нормам нового положення, яке доступне на сайті міської ради та на інформаційних ресурсах ЗОШ №4 та ЗОШ №5.

“Конкурс буде проведено відкрито”, – запевнила Ольга Лакиш.

Конкурсна комісія складатиметься із представників: засновника (депутати міської ради, голова комісії, заступник який координує діяльність освіти), а також будуть представники із закладу освіти (педагоги, представники від батьківського та учнівського комітету), будуть залучені й представники Управління освіти за згодою,”- зазначила вона.

На наступний рік відповідно до ЗУ “Про освіту” контракти закінчуються в усіх деректорів навчальних закладів міста, тому буде оголошено конкурс на решту посад, окрім ЗОШ №4 та №5.

Якщо в конкурсі переможуть директори, які вже займали обрані посади, вони будуть обрані на 6 років. Нові директори, які не мають відповідного стажу і не працювали на цій посаді раніше, обиратимуться на випробувальний термін 2 роки, і в подальшому зможуть продовжити контракт ще на 4 роки.

Відповідно до ЗУ “Про освіту” директор має право працювати в навчальному закладі не більше двох термінів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа