<

У Нововолинську минулого року перевиконали бюджет

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 23.01.2015 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Виконавчий комітет Нововолинської міської ради обговорив плануванню головного фінансового документа 2015 року.

Чергове засідання виконавчого комітету Нововолинської міської ради відбулося 22 січня. Розглянуто 39 питань, що стосувалися життєдіяльності міста, – пише Волинь Post

Головними питаннями із винесених на засідання виконавчого комітету ради були бюджетні.

Спершу начальник фінансового управлінняГалина Борочук підсумувала попередній фінансовий рік, зазначивши, що обсяг бюджету Нововолинська у 2014-му склав 235, 2 мільйона гривень.

«Виконання бюджету забезпечено на 100,6% затверджених річних бюджетних призначень. Надходження власних та закріплених доходів склали 48,3 млн грн., додатково отримано 308,6 тис.грн.», — зазначила Галина Борочук.

Як показує моніторинг виконання місцевих бюджетів у динаміці, Нововолинськ серед міст області займає третю позицію.

У Луцьку перевищення складає 0,7, у Ковелі понад 5, Володимирі-Волинському – 43,8 %.

Міський голова Віктор Сапожніков зізнався – навіть і не сподівався, що вдасться завершити фінансовий рік із таким результатом. Адже місту вдалося виконати не лише заплановане, а й здійснити ряд додаткових виплат.

Скажімо, наприкінці 2014–го медикам та вчителям місто відшкодувало індексацію, а освітяни ще й отримали 10 відсотків надбавок.

Що стосується формування кошторису на 2015 рік, то принципи розподілу коштів, дохідна і видаткова частини бюджету у зв’язку із законодавчими змінами, що прийняті на загальнозначному рівні, різняться у порівнянні з попередніми роками.

2015-й, прогнозують, буде економічно важким роком. Великі зобов’язання із фінансування бюджетних установ покладено на органи місцевого самоврядування.

При тому, що після перерозподілу міжбюджетних надходжень бюджет розвитку міста скорочується від 11-12 мільйонів гривень до 3,6.

«Я вважаю це непрофесіоналізмом Міністерства фінансів. Скажімо, по ФСТ «Україна». Майже 300 тисяч фінансування йшло з області попереднього року, понад 300 дітей займаються там спортом. Минув місяць нового бюджетного року, а фінансування жодного, виявляється раптом, не закладено. Раптово перестають фінансувати шахти – ні на закриття, ні на дотації. Вважаю, що це абсолютний непрофесіоналізм. Нема ніяких резервів. Дітей ми викинути не можемо. Ми остання інстанція – займаємося шахтами, мобілізацією, усім займаємося. Тому звертаюся до головних розпорядників коштів виходити з того, що запланували, бо дофінанасування ніякого не передбачено»,— зазначив Віктор Сапожніков.

З першого січня зростає вартість харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, – про це поінформував начальник управління освіти Микола Остапюк.

40 відсотків фінансуватимуть із міського бюджету, 60 – із гаманців батьків. Відтак, вартість харчування дошкільнят зросла із 6 гривень 50 копійок до 10 гривень.

Також відмінили пільги чорнобильцями. Натомість безкоштовно обідатимуть діти-переселенці зі Сходу та ті, чиї батьки загинули у зоні АТО.
Також члени виконкому розглянули низку питань, які стосувалися життєдіяльності міста, з усіх них були прийняті відповідні рішення.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер