<

У Норвегії затримали російського громадянина, підозрюваного в шпигунстві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:17 | 24.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Влада Норвегії повідомила про затримання російського громадянина за підозрою в здійсненні незаконної розвідувальної діяльності.

Інформаційне агентство Норвегії (NTB) 23 вересня повідомило, що чоловік був затриманий в аеропорту Гардермоен поблизу столиці Осло 21 вересня, – пише Радіо Сводоба.

Агентство повідомляє, що чоловіка, ім’я якого не розголошується, взяли під варту після слухання в окружному суді Осло 22 вересня.

Його будуть утримувати протягом двох тижнів через ризик знищення доказів, цитує NTB представника Служби безпеки Норвегії.

Чоловік підозрюється у проведенні незаконної розвідувальної діяльності після відвідування семінару у норвезькому парламенті з питань цифрових технологій.

У грудні Росія заявила, що затримала норвезького громадянина за підозрою в шпигунстві після того, як він нібито отримав секретні документи від російського чоловіка, який також перебуває під арештом.

Росія ув’язнила кількох людей із сусідніх країн, включаючи Естонію, Литву та Україну, за звинуваченням у шпигунстві. Напруження особливо посилилось після анексії Росією українського Криму в 2014 році та участі у бойових діях на сході України.

Кремлівські критики кажуть, що Росія використовує шпигунські претензії як інструмент геополітичної конкуренції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер