<

У Норвегії уперше за понад 100 років почали розкопки корабля вікінгів. Усього в країні їх знайшли лише три

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:55 | 28.06.2020 / Новини / /
Перегляди
51
/ Коментарі відсутні

Археологи в Норвегії розпочали розкопки корабля, який, як припускається, належав вікінгам. Дослідження такого штибу відбувається в країні вперше за понад 100 років.

Про це повідомляє Норвезький інститут дослідження культурної спадщини, який курує розкопками.

Залишки корабля в місті Ґ’єлестад, що на південному сході Норвегії, виявили ще в 2018 році за допомогою георадара, але розкопки почали лише зараз. Очікується, що вони триватимуть три місяці.

Як зазначає експерт Норвезького інституту дослідження культурної спадщини Кнут Пааше, корабель зберігся досить погано, але сучасні технології можуть допомогти відтворити його первісний вигляд.

Фотознімок, зроблений на основі даних із георадара в районі норвезького міста Ґ’єлестад. Він показав, що під верхнім шаром ґрунту криється залишок корабля вікінгів

Важливість цих розкопок полягає в тому, що на території Норвегії за весь час досі знайшли лише три кораблі вікінгів. Останній раз корабель розкопували ще в 1904 році.

«Оскільки досі знайшли так мало кораблів вікінгів, відкриття нового матиме значний вплив на розуміння самих кораблів, але також надасть нам цінну інформацію для розуміння всієї історичної доби», — вважає Пааше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа