<

У Ніцці біля церкви невідомий напав на людей, троє загиблих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:36 | 29.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

29-го жовтня у французькому місті Ніцца біля базиліки Нотр-Дам близько 9:00 невідомий напав з ножем та обезголовив жінку, в середині храму були вбиті ще двоє осіб, кількість поранених уточнюється. 

Про з посиланням на місцеву поліцію та іноземні ЗМІ пише Громадське.

Мер Ніцци Крістіан Естрозі заявив, що підозрюваного у скоєнні злочину затримано. Він розцінює цю подію як теракт, а також повідомив, що двоє з трьох загиблих були вбиті всередині собору. 

Міська поліція, своєю чергою, попросила громадян утриматися від відвідування центральної частини Ніцци. Правоохоронці охороняють територію.

Президент Франції Еммануель Макрон терміново виїхав у кризовий підрозділ Міністерства внутрішніх справ. Після цього він збирається їхати до Ніцци.

Видання Nice Matin пише, що нападника поранили, він госпіталізований. За даними Reuters, є побоювання, що жінку обезголовили.

Раніше, 16-го жовтня чеченець з Москви, який жив у Франції з 2008 року, відрізав голову французькому вчителю за те, що той показував дітям карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда як приклад свободи слова.

Після цього Макрон виступив із промовою, зокрема заявивши, що іслам переживає кризу у всьому світі, а радикальний іслам, за словами президента Франції, «відкрито висловлює намір нав’язати свої порядки».

«Ця ідеологія стверджує, що її закони вище законів Республіки», — наголосив він.

Також Макрон пообіцяв боротися із сепаратизмом всередині країни. Під сепаратизмом він має на увазі насамперед політичний ісламізм, якому треба давати відсіч у школах, культурних закладах, держустановах, релігійних спільнотах, мечетях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер