<

У нас немає сумнівів: у Мінкульті заявили про проведення «Євробачення-2023» в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:16 | 5.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
107
/ Коментарі відсутні

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2023» відбудеться в нашій країні. Він уточнив, що через війну в Україні деякі умови проведення заходу доведеться змінити.

Таку думку Ткаченко висловив під час пресконференції, яка вібудась в Медіацентрі Україна-Укрінформ. Міністр культури та інформаційної політики додав, що наша держава вже отримала від Європейської мовної спілки опитувальник щодо питань, які Україна має розв’язати для організації конкурсу в наступному році, – пише Апостроф.

“У нас немає сумнівів, що воно має відбуватися в Україні. Єдине, що ніхто ще не проводив “Євробачення під час війни… Ми зараз шукаємо спільно з колегами відповіді на найважливіші умови, які висуває Мовна спілка, але думаю, що у діалозі нам доведеться пояснити, що деякі умови мають бути змінені”, – пояснив він.

Крім того, раніше Ткаченко відповів на чутки про те, що Швеція та Іспанія вже запропонували прийняти “Євробачення” замість України. 

“Фінансову допомогу ми приймаємо, але проводити “Євробачення” будемо в Україні, 100%”, – сказав на це Олександр.

“Головне – у нас є досвід проведення двох конкурсів “Євробачення”. Тому організувати наступне для нас не буде проблемою. Як відповідають керівники “Євробачення” на запитання, де буде наступний конкурс: “Видихніть та святкуйте перемогу”. Я думаю, ми зробимо все, щоб майбутнє “Євробачення” відбулося в Україні”, – також заявляв міністр культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, цього року український гурт Kalush Orchestra виграв конкурс, отримавши у сумі від глядачів та національних журі 631 бал. Колектив переміг попри те, що після свого виступу у фіналі “Євробачення” фронтмен Олег Псюк зробив заяву про те, що необхідно врятувати Маріуполь та “Азовсталь”. Організатори вирішили не застосовувати санкції до України, а слова Псюка на сцені назвали гуманітарними, а не політичними.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця