<

“У нас є своє вугілля. Я буду воювати за те, щоб шахту добудували”, – волинський нардеп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 19.09.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Шахта №10 у Нововолинську – єдина, що будується в Україні і має 30 мільйонів тонн покладів газоносного вугілля. Але замість того, щоб завершити її будівництво та забезпечити внутрішню потребу країни у цьому виді палива, Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик розпорядився, щоб його завозили зі Сполучених Штатів. А це означає, що американський шахтар, економіка іншої країни отримає інвестиції, а не Україна.

Про це заявив депутат Верховної Ради Ігор Гузь під час прямого ефіру «5 каналу», 18-го вересня.

«У мене в окрузі – єдина шахта в Україні, що будується. Залишилося ще зовсім трошки, аби завершити цей процес. Але сьогодні міністр Насалик плачеться, що в Україні не вистачає вугілля марки «Г» – газоносного. Через це зі США його везуть в Україну. Проте у нас є своє вугілля. І буду за це воювати, щоб шахту добудували. Бо у влади немає політичної волі, щоб це зробити», – стверджує народний депутат.

Він також переконаний: це має бути пріоритетне рішення для влади, щоб розвивати економіку країни, давати нові робочі місця, а не ввозити контрабанду з РФ – країни, з якою ми воюємо, або з Південо-Африканської Республіки чи США.

Нагадаємо, на будівництво шахти № 10 «Нововолинська» передбачалося у держбюджеті на 2017 рік 150 мільйонів гривень.

Деталі у сюжеті:

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/vb.100000473225561/2092534117439009/?type=2&theater




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер