<

У МВФ назвали умови затвердження програми для України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:12 | 18.01.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міжнародний валютний фонд ухвалить рішення щодо програми допомоги Україні після того, як Київ виконає всі попередні умови.

Про це заявила головна виконавча директорка МВФ Крісталіна Георгієва під час виступу в Інституті міжнародної економіки Петерсона, передає РБК-Україна.

За її словами, наразі представники МВФ продовжують взаємодіяти з Україною.

«На робочому рівні ми досягли угоди з Україною, в якому є певні умови, які повинні бути задоволені. Робота триває, представники (МВФ — ред.) продовжують взаємодіяти з Україною. Як тільки ці умови будуть виконані, для нас наступить момент звернутися до Виконавчої ради», — сказала вона.

7 грудня Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про початок нової програми співпраці. Зокрема, домовленість передбачає підписання так званої Staff Level Agreement — попередня згода, яка означає намір МВФ укласти кредитну програму з Україною. Загальна сума фінансування має скласти близько 5,5 мільярда доларів на 3 роки.

Зазначимо, що наразі програма з МВФ ще не дії. Її має затвердити Рада директорів фонду. Лише після цього стануть відомі деталі про зобов’язання України в межах програми. Також лише після схвалення програми Україна зможе отримати перший транш.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок