<

У Музеї волинської ікони відкрилася виставка „Пасхальний сувенір від Анатолія Бойка”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:44 | 9.04.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На відкритті виставки з вітальними словами виступили Роман Карпюк, заступник голови Волинської обласної ради, протоієрей Валентин Марчук, голова єпархіального просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк познайомив присутніх з творчим шляхом Анатолія Бойка, – пишуть Хроніки Любарта.

Куратор виставки, молодший науковий співробітник Музею волинської ікони Ірина Москалюк представила виставкову експозицію.

Першими відвідувачами стали студенти Луцького училища будівництва і архітектури та Академії рекреаційних технологій і права. Надзвичайно цікавим був діалог Анатолія Бойка з гостями.

Він поділився деякими секретами своєї творчості, розповівши, що займається декоруванням курячих, індичих, качиних, гусячих, перепелиних та страусиних яєць, використовуючи замість воску та фарб – метал. Спочатку яйце видуває, миє, просушує. Потім обковує яйця міддю, латунню, алюмінієм і сріблом у техніці філіграні і вирізає все зайве. Ювелірні роботи виконує бор-машиною або алмазним буром. Для оздоблення яєць використовує перламутр, онікс, бурштин, малахіт, агат, обсидіан, бірюзу та яшму. Залежно від складності проекту на виготовлення сувеніру йде від кількох днів до місяця. Ескізів майстер не робить, хоча вже на початках кожної роботи має бачення кінцевого результату.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця