<

У МОЗ розповіли, чи дозволять вакцинованим українцям не носити захисні маски

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:16 | 29.07.2021 / Новини / /
Перегляди
277
/ коментарі 2

У Міністерстві охорони здоров’я не планують скасовувати обов’язкове носіння масок навіть для вакцинованих. Кажуть, що зараз недостатній рівень щеплень.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю УП.

За його словами, маски є обов’язковими за недостатнього рівня охоплення щеплень. Кузін каже, що скасування масок можна буде розглядати тоді, коли більшість населення вакцинуються проти коронавірусу.

«Коли є гарантія, що жодна людина, яка знімає маску в публічному місці або місці скупчення людей, не має ризику передати інфекцію», — пояснив він. 

Кузін зазначив, що ще восени та взимку українці повинні будуть носити захисні маски. Каже, що, крім коронавірусу, вони захищатимуть від гострих респіраторних вірусних інфекцій, грипу.

Однак у вакцинованих все одно можуть бути певні привілеї. Ймовірно, люди показуватимуть внутрішні цифрові сертифікати для відвідування закладів та масових заходів. Поки лише тестується використання таких сертифікатів. Планується, що це буде QR-код, який показуватиме, що людина вакцинована або перехворіла, або має негативний ПЛР чи антиген-тест.




коментарів: 2
    • Чтобы богатые ещё обогатились, а глупые и бедные укололись и пожизненно платили им же за лекарства.
      Разве это не ясно?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа