<

У МОЗ повідомили, коли Україна отримає вакцину від COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:44 | 4.12.2020 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Україна отримає вакцину від коронавірусу у кінці першого – на початку другого кварталу 2021 року.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, – повідомляє Українська правда.

Зі слів Максима Степанова,Україна отримає близько 8 млн доз вакцини з ініціативи COVAX. До 7 грудня триває підписання відповідних документів.

“Я думаю, що термін отримання цієї вакцини – це кінець першого початок другого кварталу”, – зазначив він.

Міністр додав, що Україна також веде переговори виробниками, які уже закінчили випробування. Зокрема, Степанов заявив, що Україна домовилася з компанією Pfizer. Поставка вакцини очікується також на початку другого кварталу. При цьому Степанов не уточнив кількості доз, які може поставити компанія.

Степанов зауважив, що Україна не буде купувати російську вакцину, бо вона не пройшла третьої стадії клінічного випробування і її не рекомендує ВООЗ.

Довідково: 

COVAX – механізм глобального доступу до вакцин COVID-19. Ініціатива передбачає, що насамперед вакцинування проводиться людям, які перебувають у групах ризику.

В рамках ініціативи 92 країнам вакцина буде надана безоплатно, або нижче ринкової ціни. Україна також потрапила в цей перелік.

Планується, що будуть використовуватися продукти фірми  Astra Zeneca (Велика Британія) –  для 61 країни та  Novavax (США) – для 92 країн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок