<

У МОЗ хочуть запровадити «підйомні» для медиків. На це планують виділити 100 млн гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:14 | 17.10.2021 / Новини / /
Перегляди
278
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я планує запровадити «підйомні» для медиків. На ці потреби планують виділити 100 мільйонів гривень.

Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Він розповів, що наразі гостро стоїть питання про лікарні, які неспроможні укладати велику кількість пакетів із Національною службою здоров’я України, тому що в них немає відповідного обладнання.

«Немає рентгена, немає мамографа, ендоскопа, УЗД. І це не дозволяє їм контрактуватися на інші пакети. Є інші лікарні, в яких, можливо, обладнання є, а немає спеціаліста», ㅡ пояснює Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ хоче не закривати такі лікарні, а передивитися мастер-план, та якщо якийсь заклад обслуговує велику кількість людей, у 2022–2023 роках привезти туди потрібне обладнання.

Якщо ж обладнання у лікарні є чи з’явилося, але немає відповідного спеціаліста, у цей район можуть запропонувати переїхати іншим медикам, які не можуть працювати у себе через високу конкуренцію чи інші причини.

Таким медпрацівникам хочуть запровадити «підйомні» виплати.

«Ми запропонуємо переїхати в цей населений пункт і оплатимо “підйомні”, які будуть допомагати йому [медику] влаштувати свій побут у тому новому населеному пункті, де він візьметься до роботи», ㅡ сказав Ляшко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця