<

У Москві пікетують проти переслідування кримських татар

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:37 | 19.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Москві біля Третьяковської галереї почалася серія одиночних тематичних пікетів проти переслідування кримських татар.

Акція проводиться як частина безстрокового пікету на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, що проходить з 6 вересня біля адміністрації президента та біля пам’ятника Булату Окуджаві на Старому Арбаті, – інформує Новая газета.

Її учасники виступають також за обмін в’язнями між Росією і Україною.

Всього у сьогоднішній серії одиночних пікетів повинні взяти участь приблизно 12 осіб. З 11 до 17 годин (мск) люди позмінно чергуватимуть з плакатами – згідно з розкладом і списком учасників, що записалися. За ходом акції стежать поліцейські.

У руках учасники серії одиночних пікетів тримають плакати «проти депортації кримських татар у російські в’язниці». Мова йде, зокрема, про засуджених у справі забороненої в Росії терористичної організації «Хізб ут-Тахрір», члени якої, на думку слідства, вели терористичну діяльність в Криму і готувалися до насильницького захоплення влади.

Також пікети на підтримку кримських татар плануються у неділю в Санкт-Петербурзі.

Акція проходить саме 18 числа, тому що пікетувальники приурочили її до депортації кримських татар. Вона почалася 18 травня 1944 року. Учасники акції планують проводити її 18 числа кожного місяця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа