<

У монастирі Старовижівського району відмовилися молитися за загиблого бійця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:56 | 9.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
8
/ коментарів 13

75-річному уродженцю села Личини Камінь-Каширського рацону Гавриїлу Шепшелею відмовили, коли той попрохав помолитися за упокій загиблого українського воїна у Милецькому монастирі Старовижівського району.

Чоловік вирішив подати записку за упокій загиблого командира, під опікою якого служив і воював на Донбасі його син, військовий, – пише газета “Полісся“.

Та чернець, до якого звернувся із таким проханням, категорично відмовив, назвавши причину: загиблий український герой – розкольник, а моляться там лише за вірних Московського патріархату.

“Слава Україні! Нестерпно боляче чути новини, що волинська земля знову прийняла в свої холодні обійми молодих Героїв, які загинули, обороняючи нашу Батьківщину від російських агресорів. Я – пенсіонер, але не дивлячись на свій поважний вік, а маю вже 75 років, якщо б виникла така потреба, то не задумуючись також пішов би на її захист”, – каже чоловік.

Микола Шепшелей боровся за правду і демократичні цінності на Майдані, був волонтером. Коли розпочалась війна на Сході, збирав із небайдужими людьми гроші для бійців. Зокрема, й для рідного сина, який в той важкий час приєднався до лав українського війська: деморалізованого, погано озброєного, проте нескореного, сповненого вірою та силами відстоювати праве діло, рідну країну. Разом купували їм необхідні речі.

“Так склалося, що довгі роки я проживаю у Київській області. Хоча сам народився на Камінь-Каширщині. Що хочу сказати, ходжу по церквах у місті Ковелі, і по селах. Побував у Миколаївському Милецькому чоловічому монастирі УПЦ Московського патріархату. Тут вирішив подати записку за новопреставленого воїна Василя, командира мого сина, котрий загинув у листопаді. Молодий монах не захотів брати записку. Говорить: “Ми за розкольників не молимося”. Я обурився і запитав, а за кого ви молитеся? Той відповів: “Тільки за православних Московського патріархату”, – каже Гавриїл.

Чоловік став заперечувати. Нагадав, що він живе в Україні, топче українську землю, їсть український хліб.

“Опісля пішов від цього монаха на службу, думаю побуду, Бог усе бачить і знає. А там священник, який вів літургію, у молитві став згадувати Патріарха Кирила. Я добув до кінця, поклонився іконам, помолився своїми словами до святих і пішов”, – поділився він.




коментарів: 13
  1. В чому ж так неправильно зробив монах? Монах дав обітницю Богу до кінця своїх днів служити Йому у вірі і правді згідно канонів Матері Церкви!
    Якщо людина не була хрещена у вірі православній, то чому ж її хочуть поховати згідно чину православного?
    З таким галасом можна було сходити до сектантів, євреєїв чи мусульман та запитати чи вони поховають людину згідно їх вірі!!!
    Схаменіться люди, подумайте скільки розкол приніс зла на нашу батьківщину, скільки людей нехрещених, скільки не вінчаних, скільки не відспіваних…..душа безсмертна…але Бог дав людині робити вибір.
    Спаси всіх Господи!

  2. Не знаю. А чи дійшла б та молитва, у виконанні московського ченця, до Бога?

  3. А в Одесі побилися в храмі “священники” ПЦУ і КП і пролили кров,цікаво що то за сєкта така….

  4. що ви маєте на увазі?що значить свою церкву?усі божі храми в світі відкриті для всіх людей,і вони неможуть невпустити чи недозволити помолитись,справжній монах чи священнослужитель за божими законами в божому храмі не може відмовити людині в молитві,в іншому випадку це не божий храм, і немає нічого спільного з Богом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця