<

У МОН пояснили, як абітурієнтам, які вчилися за кордоном вступити в українські виші

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:19 | 10.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Українські школярі, які здобули освіту за кордоном, можуть вступати в українські виші. Але протягом року вони мають отримати підтвердження документів про здобуття освіти за межами України.

Про це повідомив перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, передає УП. Життя.

Він пояснив, що восени 2022 року міністерство затвердило нове положення про визнання іноземних документів. Завдяки йому українські абітурієнти можуть надати документ про освіту, який отримали за кордоном, і з ним вступати у будь-який заклад вищої освіти в Україні.

“У системі МОН є інформаційний іміджевий центр, який опікується визнанням освіти, здобутої за кордоном. Протягом року заклад вищої освіти має подати туди заявку та визнати цей документ на території України2, – заявив Вітренко.

Він додав, що у 2022 році також створили механізм вступу абітурієнтів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та хочуть вступати в українські виші. Процедура вступу для них відбуватиметься дистанційно.

Нагадаємо, що у 2023 році для вступу абітурієнтам потрібно пройти удосконалений мультипредметний тест, де будуть два обов’язкові предмети – українська мова та математика. Інші предмети вступники зможуть вибирати. Але документ поки ще не ухвалили в Раді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок