<

У МОН назвали предмети, які точно залишаться в оптимізованій шкільній програмі

12:36 | 25.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
251
/ Коментарі відсутні

У рамках розгляду оптимізації кількості дисциплін у школі всі ключові гуманітарні та природничі дисципліни повинні бути збережені.

Про це розповів міністр освіти та науки України Оксен Лісовий в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Щодо скорочення дисциплін. По-перше, треба усвідомлювати, що ми не допускаємо сьогодні скорочення дисциплін ключових, як-от історія України, українська мова, хімія, фізика, математика, біологія, – тобто всі ключові дисципліни, які є в школі, повинні залишитися.

Ми говоримо про оптимізацію програм, ми говоримо про їхню концентрацію, скажімо корисними знаннями, ми говоримо про ті дисципліни, якими можливо можна пожертвувати”, – зазначив він.

Лісовий підкреслив, що питання оптимізації шкільних предметів нині є питанням експертів і експертного розгляду.

“Усі ключові дисципліни – і природничі, і гуманітарні – повинні бути збережені. Вони повинні бути концентровані, але подані таким чином, щоб врахувати можливості дитини засвоїти весь масив знань”, – пояснив очільник МОН.

Раніше міністр освіти Оксен Лісовий закликав українських громадян до обговорення кількості предметів, які діти мають вивчати у школах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця