<

У Мінсоцполітики розповіли, коли запрацює накопичувальна пенсійна система

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:17 | 22.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар
До того часу середня зарплата в Україні має зрости до 11 тисяч гривень. Міністр соціальної політики України Андрій Рева прогнозує, що впровадження накопичувального рівня пенсійної системи почнеться у 2021 році.
Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, – пише УТ.

“Ми об’єктивно оцінюємо економічну ситуацію, і, я сподіваюся на те, що впровадження другого рівня пенсійної системи можна почати у 2021 році”, – наводить слова Реви прес-служба міністерства.

Голова Мінсоцполітики також зазначив, що саме у 2021 році в Україні зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок.

При цьому середня зарплата по країні на той час має зрости до 11 тис. грн, що є передумовою.

“Тобто, сподіваюся, у нас будуть всі передумови для введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення”, – наводить слова Реви прес-служба.

1 січня в Україні набув чинності закон “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, яким вводиться накопичувальна пенсійна система. Солідарна система при цьому зберігається.

Накопичувальна система стосується людей, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та яким на дату запровадження перерахування страхових внесків до Накопичувального фонду виповнилося не більш як 35 років та які сплачують внески, або внески сплачуються за них у накопичувальну систему пенсійного страхування.

Очікується, що до 2022 року відсоток відрахувань до накопичувального фонду повинен скласти близько 7%. При збереженні разом з накопичувальною, ще й солідарної пенсійної системи, деяким людям доведеться відраховувати спочатку на 2%, а пізніше на 7% більше пенсійних виплат.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада України прийняла урядовий проект пенсійної реформи в першому читанні. Зазначимо також, що пенсійна реформа є однією з ключових вимог завершення четвертого перегляду програми EFF з Міжнародним валютним фондом й отримання чергового траншу.




один коментар
  1. Пенсійна реформа УКРАЇНИ,- є однією з ключових вимог завершення четвертого перегляду програми EFF з Міжнародним валютним фондом й отримання чергового траншу.УКРАЇНЦІ ВАМ потрібний черговий транш???Цікаво куди і ким були використані попередні транши,-адже казна держави пуста,одні борги(не малі)перед МВФ.Куди йдуть податки,особливо військовий збір,податок на прибуток і тд? Відповіді нема і не буде!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця