<

У Мінську домовились про перемир’я та обмін полоненими

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:18 | 18.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

17 липня на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську домовились про обмін полоненими у форматі 101 на 50 з представниками “ДНР” і за формулою 107 на 19 з представниками “ЛНР”. Також, згідно з домовленостями, 21 липня на Донбасі наступить перемир’я.

Безпрецедентно довге засідання тристоронньої контактної групи відбулося сьогодні в Мінську. Воно тривало шість годин поспіль, – повідомляє ТСН.

Серед питань, які обговорювали, був обмін полоненими – це підтвердила членкиня гуманітарної підгрупи Валерія Лутковська. Згідно з першими даними щодо підсумків переговорів, у Мінську домовилися про нове перемир’я, яке має запанувати в ніч проти неділі, 21 липня – від 0:00 години.

Також було досягнуто домовленості про обмін полоненими у форматі 101 на 50 з представниками “ДНР” і за формулою 107 на 19 з представниками “ЛНР”.  Однак для здійснення цього обміну потрібен час, аби завершити необхідні юридичні процедури. За даними російських ЗМІ, сам обмін може статися наприкінці серпня – на початку вересня.

Як написала речниця Леоніда Кучми Дарка Оліфер у фейсбук, сторони також пообіцяли надати спостерігачам ОБСЄ повний доступ до території у зоні конфлікту. У Станиці Луганській на звільнених сепаратистами територіях буде прибрано символіку квазіугруповань.

“В гуманітарній підгрупі підтверджено місцезнаходження 69 наших громадян, яких ми прагнемо звільнити. В закладах української пенітенціарної системи перебуває 208 осіб, яких запитує протилежна сторона. Домовились в найстисліші терміни провести роботу в двох паралельних напрямах: юридична очистка і підготовка до взаємного звільнення підтверджених осіб та подальше підтвердження утримуваних осіб”, – розповіла вона. “Є позитивні зрушення у забезпеченні сталого мобільного зв’язку на всій території Донбасу”, – додала Оліфер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа