<

У Міністерстві фінансів пояснили, звідки гроші на нову мінімалку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 29.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Підвищення мінімальної зарплати не передбачає скорочення інших видаткових статей державного бюджету, кажуть у Мінфіні.

 На мінімальні зарплати, які планується підвищити у 2017-му році, не буде потрібно додаткових витрат з державного бюджету, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі каналу “112. Україна”, – повідомляє Кореспондент.

“Рішення щодо збільшення мінімальних зарплат є збалансованим. Тобто додаткових витрат з бюджету не передбачається. Це фінансується за рахунок того, що частина зарплат виходить з тіні, і на ці зарплати будуть оплачені додаткові податки, за рахунок яких буде збільшення мінімальної зарплати”, – зазначив мінстр.

За словами Олександра Данилюка, підвищення мінімальної зарплати не передбачає скорочення інших видаткових статей державного бюджету, оскільки підвищення зарплат бюджетникам має відбутися за рахунок виведення з “тіні” зарплат у приватному секторі.

“Тільки за рахунок виведення зарплат з тіні. Понад 2,5 млн осіб у приватному секторі отримають збільшену зарплату у 3200 гривень і це приведе до того, що будуть сплачуватися додаткові податки в бюджет, до Пенсійного фонду та місцевих бюджетів. Ці фонди будуть використані, щоб підняти зарплати для вчителів і лікарів”, – зазначив міністр.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця