<

У Мінфіні розповіли про процес списання боргів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:24 | 23.09.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Процес реструктуризації планують закінчити до грудня.

Україна має намір завершити процес реструктуризації боргу до 1 грудня; платежі по включених в реструктуризацію зобов’язаннях на цей період призупиняються, що є технічним заходом, заявляє Міністерство фінансів.

“Тимчасова зупинка платежів поширюється на 9 з 14 серій облігацій зовнішньої державної позики і гарантованих державою єврооблігацій ДП “Фінінпро”, що входять до периметру реструктуризації, включаючи єврооблігації з погашенням у вересні та жовтні 2015 року”, – йдеться в повідомленні.

Відомство уточнює, що тимчасова зупинка платежів не включає єврооблігації, які не передбачають здійснення будь-яких виплат в період з 23 вересня до 1 грудня 2015 року.

Згідно з ним, результати реструктуризації по всіх серіях боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі протягом жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація має бути остаточно завершена.

Зокрема, останній термін для власників єврооблігацій України подати електронні інструкції для голосування – 13 жовтня, а оголошення результатів про наявність кворуму на цих зборах, а також публікація оголошення про повторне проведення зборів повинні відбутися не пізніше 14 жовтня.

У випадку, якщо під час першого голосування не буде кворуму, повторні збори власників єврооблігацій мають відбутися, відповідно, 29 жовтня і 5 листопада.

Мінфін зазначає, що рішення про тимчасове призупинення платежів в рамках реструктуризації боргу очікувано може призвести до подальшого технічного зниження рейтинговими агентствами суверенного рейтингу України.

Потенційне зниження суверенних рейтингів України не матиме значного впливу на процес реструктуризації боргу, повідомляють у Мінфіні.

Міністерство також очікує, що власники єврооблігацій не намагатимуться використовувати свої права через тимчасове призупинення платежів. “Ми впевнені, що кредиторам буде вигідніше брати участь у реструктуризації, ніж у спробах відмовитися від неї”, – відзначає фінансове відомство.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер