<

У Маріуполі з’явились “розумні” камери, які вміють знаходити в натовпі злочинців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:46 | 25.12.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Україні представили першу систему інтелектуального відеоспостереження, яка слідкуватиме за порядком у місті.

У Маріуполі представили систему інтелектуального відеоспостереження – “розумні” камери, йдеться у матеріалі ТСН.

Система об’єднує 120 сучасних камер, які охоплюють людні місця. Програмне забезпечення дозволяє аналізувати обличчя, реагувати на вибухи чи стрілянину, а також звіряти номери, колір та марки автомобілів. Також програма легко виявляє номерні знаки, встановлені на інше авто, і може розпізнати злочинця, що перебуває у розшуку.

Одночасно систему обслуговують 22 оператори та 8 диспетчерів, які координують виїзд поліцейських патрулів.

Інтелектуальними камерами оснащують насамперед прифронтові території, щоб запобігти терактам та знизити рівень злочинності. За словами правоохоронців, така система є лише у декількох містах світу – зокрема, у Лондоні, Абу-Дабі, Сінгапурі та Монако.

“Раніше потрібно було встановлювати величезну кількість моніторів, всі камери виводити на ці монітори, і фізично людина повинна на них дивитися і виявлять, де відбудеться критична ситуація. Зараз нам цього не потрібно. Зараз все відбувається в автоматичному режимі і система сама видає той фрагмент відео, ту ситуацію, на яку треба звернути увагу”, – розповів заступник керівника управління інформаційної підтримки ГУ НП у Донецькій області Денис Пефтієв.

Окремо зазначається, що на реалізацію проекту у Маріуполі витратили понад 20 мільйонів гривень. На думку міністра МВС України Арсена Авакова, запровадження такої системи призведе до різкого зниження об’єму вуличної злочинності, викрадень авто тощо.

Нагадаємо, раніше Нацполіція запустила мобільний додаток із кнопкою екстреного виклику, який сам шукатиме свідків. Наразі програма вже доступна для завантаження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа