<

У Маріуполі виявили понад 10 тисяч нових могил

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:27 | 23.12.2022 / Новини / /
Перегляди
187
/ Коментарі відсутні

У тимчасово окупованому Маріуполі знайшли близько 10 300 нових могил, більшість з яких перебувають на цвинтарі у Старому Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Associated Press.

За даними супутникових знімків, з початку березня зафіксовано значне розширення місць поховань. Загальна площа, де розташовані могили, становить понад 51500 квадратних метрів.

Журналісти AP провели розслідування за допомогою безпілотників і зафіксували, як росіяни використовували важку техніку для копання довгих траншів, які потім були засипані.

Могили виглядали як земляні насипи, іноді з дерев’яними хрестами з іменами та датами, але в основному з подряпаними від руки цифрами. маленькі таблички. Декілька могил було відзначено більш ніж одним номером, що потенційно вказувало на більш ніж один набір людських останків.

В агентстві зазначають, що в середньому на території масових поховань розташована одна могила на шість квадратних метрів. Журналісти також змогли проаналізувати цвинтарі у селах Мангуш та Виноградне, де з березня було вирито аналогічні братські могили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа