<

У Маріуполі перебуває до двох тисяч російських військових, – CNN

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:55 | 5.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
174
/ Коментарі відсутні

Близько 2000 російських окупантів, або еквівалент двох батальйонних тактичних груп (БТГ), залишаються в Маріуполі. Інших загарбників перекинули для виконання інших завдань.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на CNN.

За словами високопоставленого чиновника з оборони США, раніше в місті було 12 таких батальйонних тактичних груп.

Високопосадовець сказав: «Тепер 10 з них, які були у місті, тепер намагаються рухатися на північ, щоб створити кращі оборонні позиції, або переозброїтися та змінити позицію на південь від міста Велика Новосілка».

За словами чиновника з Пентагону, до складу російських окупантів, які залишаються в місті можуть входити деякі неросійські бойовики, зокрема чеченці. Він додав, що військовий прогрес Росії в Україні залишається повільним і нерівномірним.

Російські загарбники перемішують значні військові сили на південь, але вони стикаються з великим опором у цих районах і застопорилися з точки зору загальної динаміки.

«На півдні вони насправді не просуваються», – сказав чиновник про стан битви росіян у Маріуполі.

Також він зазначив, що росіяни намагалися атакувати критичну інфраструктуру на заході України поблизу Львова, зокрема залізниці. Однак, за словами чиновника, виглядає, що росіяни не були точними у націлюванні.

Як відомо, окупанти захопили майже усе місто. Українські військові, зокрема полк «Азов», контролюють підприємство «Азовсталь», яке займає велику частину Маріуполя. Вони героїчно тримають оборону понад 2 місяці використовують укриття заводу, також там залишається багато цивільних. Серед них є багато поранених.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер