<

У Марчука викрали понад сто картин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:15 | 23.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У художника Івана Марчука зловмисник під приводом організації виставки за кордоном викрав 101 полотно. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

За його словами, влітку 2016 року Марчук передав своєму агенту картини для показу на виставці в Іспанії, проте виставка так і не була організована, а довірена особа незабаром перестала виходити на зв’язок. Апостол стверджує, що викрадач картин уже давно був знайомий з художником, – пише Корреспондент.

“Хоча з художником цей діяч від мистецтва знайомий більше десяти років, тісно ввійшов у контакт з ним тільки в останній рік … 2016 – ювілейний: майстру виповнилося 80 років. І, зрозуміло, його друзі намагалися максимально використовувати дату для популяризації його творчості як в Україні, так і за кордоном “, – написав Апостол.

За словами радника міністра, аферист ввів в оману оточення художника, переконуючи всіх, що він – близький друг Марчука, а також випрошував кошти на ювілейні проекти.

Зловмисник переконав Марчука віддати йому полотна нібито для виставки в мадридському музеї Прадо, “призначивши” дату відкриття експозиції на 3 вересня 2016 року.

“Потім “переніс” на жовтень, потім на листопад. А із середини грудня перестав відповідати на телефонні дзвінки художника … Озвався на початку січня, коли відчув, що майстру радять звернутися в міліцію. Риторика не змінилася, але з’явилися нотки погроз: “Я витратив гроші на проекти, повернеш”, а на питання художника: “де картини?”, – заявив: “Там, де і повинні бути, – в Іспанії. Тобі виставка потрібна або картини? Я їх вивіз через Польщу і під загрозою смерті не скажу адресу”. Стало зрозуміло, що шулер тягне час”, – розповів Апостол.

За його словами, Національна поліція вже відкрила кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков взяв справу під особистий контроль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа