<

У Маневицькому районі селяни не впустили священика в храм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 14.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 17

У селі Красноволя Маневицького району на Волині громада вирішила перейти до Православної церкви України, священик не підтримав перехід.

Священик це рішення не підтримав, пише Перший, посилаючись на сюжет 12 каналу.

На початку січня прихожани Свято-Михайлівського храму провели збори, на яких більшість селян підтримала перехід з УПЦ МП до ПЦУ. «За» проголосували 486 селян із 500 учасників.

Втім, настоятель храму отець Андрій не підтримав переходу, хоча красноволівці просили священика змінити рішення.

«Хороший батюшка, ми проти нього нічого не маємо. Ми хочемо, щоб він з нами залишився. А він – проти. Він не хоче переходити з нами в українську церкву», – розповіла прихожанка храму Ірина.

Цієї неділі, 13 січня, селяни зустріли священикам під дверима храму колядками і заявили, що служба відбудеться лише після того, як священик дасть згоду на перехід до ПЦУ.

Згодом до подвір’я церкви з’їхались настоятелі сусідніх храмів та єпископ Волинської єпархії УПЦ МП Нафанаїл. Тоді й розпочалась суперечка, яка тривала близько години. Нафанаїл та його прибічники намагались переконати громаду не переходити до ПЦУ.

Сільський голова Красноволі розповідає, що розмови стосовно конфесії храму розпочались наприкінці грудня 2018 року. 

«Рішення громади було зібрати підписи. Ми зібрали підписи. До мене як до очільника прийшли, «яку я церкву підтримую». Особисто моя думка – ПЦУ. І рішення громади було ПЦУ. Я зобов’язаний просто підтримувати рішення громади, бо я обраний громадою», – розповів сільський голова Федір Світач.

Після суперечки священики та громада дійшли до рішення змінити настоятеля храму.

Отець Андрій служить у цьому храмі 13 років. На таке рішення відреагував спокійно. Каже, що до цих зборів знав про наміри громади. Втім, мав надію на подальше служіння з невеликою, близько 20 людей, громадою.

Опісля люди зайшли до церкви, де молебень відслужив священик ПЦУ Андрій Закидальський. Настоятеля Свято-Михайлівського храму призначать впродовж тижня.




коментарів: 17
  1. Храм належить громаді. Кого хочуть того і впускають. Тим більше чому у православний храм впускати попа неканонічної церкви?

    • Та по тій же причині, чому й очільник “канонічної” церкви поминає на літургіях патріарха “неканонічної”)))

  2. Гундяівські шістки не можуть пропустити такоі новини ,тільки ніки придурки міняють .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер