<

У лютому на Волині виявили майже півсотні порушень правил рибальства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 20.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
128
/ Коментарі відсутні

У лютому волинські рибоохоронці здійснили 23 рибоохоронні рейди та викрили 49 порушень правил рибальства. 

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Серед порушень 43 протоколи складені за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою, риболовля на зимувальних ямах), один протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту водних біоресурсів) та один – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову).

Крім того, оформили чотири акти безгосподарського майна, згідно з яким вилучили 19 од. заборонених знарядь лову (серед яких 790 метрів сіток). В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучили 1 од. знарядь лову та 13  кг водних біоресурсів. Дві справи передали до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, порушення природоохоронного законодавства у лютому викрили:

  • На річці Західний Буг, поблизу с. Литовеж Литовезької громади Володимирського району громадянин здійснював вилов риби на зимувальній ямі. На особу склали постанову за ч. 3 ст. 85 КУпАП.
  • На озері Оріхівське, поблизу с. Оріхове Самарівської громади Ковельського району. Місцевий житель здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову. Склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також з цієї водойми вилучили сім заборонених знарядь лову, загальною довжиною 320 метрів.
  • На оз. Луки, поблизу с. Дубечне Дубечанської громади Ковельського району. Громадяни порушували Правила рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.
  • На річці Турія, поблизу міста Ковель. На чотирьох громадян склали постанови за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Безгосподарське майно виявили на річці Стохід, поблизу с. Седище Любешівської громади Камінь-Каширського району. З водойми вилучили п’ять сіток, загальною довжиною 200 метрів.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2022 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, що триватиме до початку весняно – літньої заборони на період нересту риби 2023 року.

Відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати семи одиниць на одного рибалку.

У службі також нагадують, що з 15-го лютого встановили заборону на вилов щуки у водних об’єктах Волинської області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер