<

У Любомльській районній бібліотеці пройшов вечір-реквієм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:00 | 23.11.2014 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

«Пам’ять про голодні роки» – так називався вечір, присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій, який відбувся у Любомльській районній бібліотеці.

Звучали вражаючі факти, цифри людських життів, які були свідомо знищені жорстокою владою, зачитували гіркі спогади очевидців, хвилюючі вірші. Двадцять два місяці – із грудня 1931 до вересня 1933 український народ страждав, мучився і вмирав. За померлих у цей страшний час, яких нараховується до десятка мільйонів, учасники заходу помолилися та вшанували хвилиною мовчання.

Фото00006

Пам’ять про тих безневинних людей, які любили Україну, повинна жити вічно у наших душах та заради того, щоб більше такої трагедії ніколи не допустити. На цьому наголошували очільники районної та міської влад. «Сьогодні події на Сході держави мають дещо подібний відгомін, – зауважив голова райради Микола Сушик. – Бо знаємо, що голодомору передували ряд повстань простого народу, тож це було їм як покарання за непокірність. Теж саме і в наш час – вийшли на Майдан, показуючи свою гідність – постраждали, захищаємо свою країну, щоб Росія не заволоділа нами – гинемо». Документальне ж підтвердження про Голодомор знаходимо нині у численних книгах, які виставлені на столі у читальному залі бібліотеки для бажаючих погортати, дізнатись і ніколи не забувати.

Смуток, щем і осмислення пробуджує тремтливий вогонь у запалених свіч. Сьогодні їх замиготіло мільйони по всій Україні. У вечірній час, о 16 годині на вікнах будинків Любомля теж з’явились мерехтливі вогники. Схиляємо голови і пам’ятаємо.

Фото00005
Фото00008
Фото00007
Фото00004
Фото00003
Фото00002




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер