<

У Львові хочуть знести стелу Монумента слави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:29 | 19.02.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Найближчим часом у Львові почнуть роботи з демонтажу 30-метрової стели Монумента слави на вулиці Стрийській.

Про це сказав заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, повідомляє Захід.net у понеділок, 19 лютого.

Галицька районна адміністрація при обстеженні виявила, що частина елементів конструкції цього комплексу знаходиться в аварійному стані, тому було прийнято рішення виконавчого комітету про підготовку висновків щодо технічного стану Монумента. Зокрема, ми замовили дослідження у Львівської політехніки про стан ключових конструкцій і згідно з висновками, загальний стан несучих конструкцій – аварійний і вони підлягають демонтажу, – сказав Андрій Москаленко.

Відзначимо, що Меморіал Слави у Львові складається з трьох елементів: 30-метрового бетонного стовпа, облицьованого гранітною плиткою, бронзової центральної групи і масивної залізобетонної стели з кованої міді. Центр ансамблю складає скульптурна група з фігур радянського воїна і Батьківщини-матері.

За словами Москаленка, вже в п’ятницю виконком міста підготує проект рішення про замовлення у Галицької районної адміністрації протиаварійних демонтажних робіт стели. Демонтажні роботи планують розпочати цієї весни, але ще не відома точна вартість протиаварійних робіт. А поки що навколо пам’ятника з’явиться спеціальна огорожа, щоб це місце було безпечним для людей.

Також в мерії розглядають можливість перенесення пам’ятника в музей Територія терору.

У свою чергу, фахівці Українського інституту національної пам’яті вважають, що Монумент слави є пам’ятником, присвяченим опору і вигнанню нацистських окупантів з України, а тому, відповідно до закону, не є символікою комуністичного тоталітарного режиму і не підлягає обов’язковому демонтажу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа