<

У Луцьку журналісти пікетували обласну раду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:51 | 19.09.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Трудовий колектив ківерцівської газети «Вільним шляхом» та представники незалежної медіапрофспілки з Волині вийшли на страйк під стіни обласної ради.

Висловити проблеми, що виникли через роздержавлення газети, журналісти прийшли 19-го вересня, – повідомляє VIP.

Акцію розпочали лише представники трудового колективу газети «Вільним шляхом» та представники Незалежної профспілки України, які приїхали зі столиці та інших міст підтримати колег. Утім, згодом до пікетувальників приєдналися журналісти з Луцька, а також представники цивільного корпусу «Азов».

«Протистояння фактично триває з 12 серпня. Тоді на зборах трудового колективу нам стало відомо, що районна рада без згоди колективу намагається нав’язати нового виконувача обов’язків редактора, зовсім сторонню людину, без досвіду в журналістиці та професійної підготовки», – розповіла Марія Хітко, яку розпорядженням районної ради звільнили з почади виконувача обов’язків головного редактора.

Після пікету перед входом до обласної ради його учасники рушили всередину будівлі з надією почути відповіді на свої запитання від голови обласної ради чи очільника облдержадміністрації. «Вийшла така колізія, що мене звільнили за прогул в той день, коли я була на прес-конференції в губернатора за офіційним запрошенням прес-служби. Хочемо просити в губернатора, аби він втрутився і відновив законність, аби районна рада не перешкоджала процесу реформування і не порушувала чинне законодавство, бо є безпосереднє втручання в роботу редакції», – висловилася Марія Хітько.

Натомість Володимир Гунчик відповів, що про те, чи порушено тут закон, мають сказати правоохоронні органи.

«Ситуація я знаю. Днями на зустрічі з журналістами я сказав, що підпишу доручення відповідним структурам облдержадміністрації про аудиторську діяльність цієї організації. Якщо зловживань немає, зустрінемося з представниками місцевої влади і редакції. Якщо будуть, документи будуть передані в прокуратуру для подальших дій», – додав голова ОДА.

Після спілкування з Гунчиком мітингувальники рушили до приймальні Ігоря Палиці. Утім, представники громадського формування «Варта порядку» запевнили, що голова у відрядженні. Журналісти ж хотіли таки пройти до приймальні, але охоронці пропускали лише заступника голови Незалежної медіапрофспілки Олександра Тарасова. Мовляв, іншим немає сенсу заходити. Зрештою ж, медійники таки зайшли й переконалися, що голови обласної ради на робочому місці немає.

Натомість журналісти хотіли почути від компетентних осіб, на яких підставах у стінах обласної ради перебуває «Варта порядку». Їм відповіли, що для того, аби дізнатися, треба написати запит і лише тоді відповідь нададуть. Не зміг знайти відповідь на це запитання й заступник Палиці Олександр Пирожик.

До того ж, журналісти зателефонували до поліції, аби зафіксувати перешкоджання їхній діяльності «Вартою порядку», й залишилися для написання заяви.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа